Friday, September 15, 2017

Първо Тантра Училище в България:Ниво I -Всички Aспекти на Тантра

Don't hesitate to ask the questions mgriks@gmail.com 

Ако искате да прочетете още по-подробно описание на семинарите, можете да прочетете моята книга тук: http://tantramovement.blogspot.ro/2016/10/all-aspect-of-life-all-aspect-of-tantra.htm

Този курс като цяло е създаден, за да ви помогне да се впуснете дълбоко в своя вътрешен екстаз, блаженство и изцеление. Готови ли сте за най-голямата промяна в живота си? Ще настъпи интензивна трансформация на сексуалността и любовта ви към по-високите нива.


Ето списък на семинарите, които могат да бъдат включени в курса. Целият курс ще съдържа 14 семинара, всеки от които ще има различен предмет и ще отнеме около 3,5 часа. Изборът зависи от нуждите и енергията на групата.
Завършването на целия курс може да бъде удостоено с получаване на сертификат за завършване на първо ниво в Tantra Movement School.

Теми на курса:
По-подробното описание на тези семинари е по-долу:

1. Есенцията на Тантра. Въведение в практиката. (Отворена вечер)
2. Свързване

3. Разширяване на съзнанието. Да бъдеш тук и сега.
4. Обикни себе си - разпознаване на вашия вътрешен любовник.
5. Теория свързана с предстоящата практиката. Съвети за подобряване на връзката със себе си, с партньора , с другите, с животните, цялата природа и цялата вселена. (Отворена вечер)
6. Свещената енергия - почитай своето свято тяло, разпознавай своята дива душа.
7. Мъжка и женска енергии.
8. Свещената сексуалност.
9. Танцувайте с Тантра.
10. Съобщаване на любовта. (Отворена вечер)
11. Подготовка за пробуждане на енергията Кундалини.
12. Пътуване до пробуждане на церемонията.
13. Тайните на тантричното докосване. Въведение в тантрическия масаж.
14. Закриване и обсъщане на на случилото се на курс.

По-подробно описание на семинарите:

Ad 1: " Есенцията на Тантра " – Въведение


В тази уводна част ние даваме примерни безопасни упражнения, които можете да продължите да практикувате по-късно с партньора си или сами. Всеки, който следва инструкциите от това въведение, може бързо и значително да подобри живота си. Оставяме ви да имате вкус на това, което е тантра, и това, което преподаваме като курс в училището на Тантра.

Movement. A little bit of everything:

- Теория; Какво означава тантра за нас и практическото му използване.
- сексуална медитация.
- Запознаване с PC мускула и упражнения за работа с него.
- Дискусии.
- разпознаване на вътрешния човек и вътрешната жена.
- Пробуждане на медитацията на сетивата.
- Дишайки заедно в позицията на Шива Шакти.

Ad 2: Свързване един с друг.


Тези дни, благодарение на съвременните технологии бихме могли да се свържем един с друг, дори когато сме на хиляди километри. В градовете живеем толкова близо един до друг. Комуникацията никога не е била толкова лесна. Но все пак сме отчуждени, както никога преди в човешката история. Никога не сме се чувствали толкова самотни като сега. Изгубихме ли нещо по пътя?

Този семинар е:
Да се свържете без мобилни телефони.
Да изградиш Приятелство с главно "П", по-дълбоко от това да имаш стотици приятели във facebook.
Да усетиш Любов с главно "Л" по-дълбоко от изпращането <3 през интернет.
Да се свържете с реалността.
Природата отвъд the discovery channel.
Да открием това, което сме изгубили, да открием дълбоката си природа, да се свържем със себе си и други участници, може би по-дълбоко отколкото някога сме гоправили дори с приятелите си, със семейството си.
Тантра ни дава инструменти за свързване с всички наши части, свържете се със себе си, а след това се свържете с вашия партньор, група, семейство, други хора, животни, природа и цяла вселена. "Ние сме един!". Тантра се превръща от вярване в истински опит. Ако позволите да го почувствате, никога няма да бъдете същите. Никога няма да обичаш по същия начин.
Затова избрахме тази работилница в началото.

Ad 3:
Разширяване на съзнанието.

Каним ви да създадем пространство за разширяване на съзнанието.

Ще откриете:

Какво е съзнанието и как да се подготвите да се отворите за пълно съзнание?
Как да откриете блокажите в съзнанието си и да се отворите за потока от любовна енергия?
Как в ежедневието можем да развиваме и култивираме вътрешното ни съзнание?

Разширяването на съзнанието е една от основните цели на тантра. В тази работилница ще събудим, открием, изследваме и разширим съзнанието тук и сега, съзнанието за женската и мъжката енергия, съзнанието на свидетеля, съзнанието за енергия ... Тази работилница може да отвори очите, сърцето и ума ви така че никога повече няма да сте същите.

Ad 4: Да обичаш себе си

Да се обичаме са основите на истинската любов, когато обичаме себе си, наистина можем да обичаме другите. Когато се чувстваме добре, имаме самочувствие, ние можем да даваме любов на други същества. Да обичаме себе си наистина може да увеличи шанса да усилим споделената любов с нашите партньори, семейство, животни, природа, планета и вселената.

Това няма нищо общо със себелюбието, а по-скоро с разрастващата се любов по здравословен начин ...

Ad 5: Теория свързана с предстоящата практиката. Съвети за подобряване на връзката със себе си, с партньора си, с другите, с животните, цялата природа и цялата вселена.


Това е по-скоро е лекция, отколкото семинар. Ако сте нови в тантра и бихте искали да научите повече, да усетите и да видите какво има за вас, би било добре за вас да участвате. Ще има достатъчно време за въпроси и отговори.

Ad 6: Свещена енергия. - да се покланяте на вашето свято тяло, да разпознавате вашата душа.

Заедно създаваме в семинарите защитено, безопасно пространство, в което можем да изпитаме процеси на трансформация. Не забравяйте обаче, че реалната промяна се случва извън зоната на комфорт. Работим в група, по двойки и индивидуално. Този ден ще се съсредоточим върху потока на енергия през тялото, как го преживяваме и как да вдъхновяваме и култивираме това.

Какво ни блокира и как можем да бъдем съзнателно пропускливи за това, което блокира енергията ни?

Тантричният път ни отваря, за да можем да усетим нас, партньора ни и групата на по дълбоки енергийни нива. С благодарни тантрически и сексуални Тао техники осъзнаваме фините енергии, които свързват очевидните противоположности: дух и материя, сексуалност и духовност, светлина и тъмнина, осъзнатост и неосъзнатост, мъжественост и женственост.

Ad 7: Мъжката и женската енергии

Малко хора осъзнават, че във всеки от нас съществува мъжка и женска енергия. Няма значение кой е полът ни, балансът на тези енергии определя нашето здраве, удовлетворение, щастие и задоволство от нашите взаимоотношения. В този семинар срещаме вътрешната жена и мъж вътре в нас и разпознаваме тяхната енергия. Ще чуем от тях как да живеем с нас, какви са техните нужди, техните притеснения. Как можем да подобрим техния (нашия) живот ...

Ще разберем разликите между мъжките и женските тела и ще се научим как да подхождаме по начин, който позволява на красивата сексуална енергия на любовта да тече свободно, да не бъде принуждавана или наложена на някого или да бъде блокирана от някакво погрешно поведение.

Ad 8: Свещената сексуалност


В този семинар ще продължим пътуване до миналото, за да излекуваме нашите спомени, свързани главно с нашата сексуалност. Живеем в общество, където много често сексът се смята за нещо лошо, мръсно, което развива вината и срам в нас. Ние ще излекуваме раните си с намерението да донесем святост и гордост не само на гениталните части на нашето тяло, а на цялото понятие за секс в нашия живот. Ще се освободим от стереотипите, които спират нашата любов.

Според тантра човешката сексуалност се намира в центъра на духовността.

Over the millennia, it was pushed only to have the role of procreating. The wider truth was available only to a few.

Понастоящем съзнанието на човечеството е достатъчно зряло и истината за свещената сексуалност е разкрита за всички. Съзнанието на човечеството в настоящия момент надхвърля кръга на материалните дейности и преживявания. То се издига заедно с енергията на Земята. Старите майстори сега разкриват древни загадки, които преди бяха достъпни само за определени кръгове.

Използването на тези тайни може да бъде решение за всякакви кризи, пред които са изправени човечеството и хората. От друга страна, в момента имаме широка наличност на порнография, която масово изкривява образа на човешката сексуалност.

В голям мащаб ние сме бомбардирани със сексуалността, която е лишена от красота, святост, власт и интимност ... На семинара ще имате възможност да си отговорите дълбоко на себе си на въпроси като: с какво свещената сексуалност е по различна от обикновената сексуалност?

Как мога да имам достъп до свещена сексуалност в живота си? По какъв начин, въз основа на свещената сексуалност, мога да оформям реакции към себе си, с партньор, с други хора, с природата и цялата вселена?

Тези и други въпроси нямат готови отговори, но в на нашите семинари ние предлагаме възможност да изпитате методите, които могат да ви помогнат да разширите вашето осъзнаване в сферата на свещената сексуалност. В този семинар ще се съсредоточим върху разпускането на концепциите и блокажите, които се натрупват около темата за сексуалността.

Ние ще разпознаем модели, които сме приели от семейството, училището, обществото, холивудските филми и т.н. За да разпознаем свещената сексуалност, ще разгърнем булото на невежеството. За да постигнем това, ще използваме: движение, медитация, докосване, масаж, дишане, игра и комуникация. Можете да установите интимна връзка със себе си. Може да обогатявате и повишавате на по-високо ниво отношенията с партньора си. Вие може да привлечете в живота си партньора / любовника на вашите мечти. Може да излекувате раните от вашия сексуален живот и тези, които са ви предадени от поколение на поколение.

Ad 9: Танцувайте с Тантра


Както всички мои покани, може би вече сте се научили и изпитате нещо много полезно от тях. Но само когато го четете със сърцето си и го следвате с тялото си ... само когато го използвате, не го губете.

Имам няколко страсти в живота ми. Едната разбира се е тантра, така че е любов, любов, даване и приемане на любов. Другата страст е танцът, който е много свързан с тантра. Подобно на любовта, масажа (другата ми страст) и танцуването са най-добри, ако оставя ума ми да си отиде. Това не е време за мислене; Време е за чувство. Да танцуваш, да следваш звука или дори да се превърнеш в звук, да се обединяш с музиката. Настроен е като инструмент, напълно хармонизиран с музиката. Тук и сега. Оставяйки всичките си мисли. Когато сме в това състояние, има повече място за сърцето, за нашето тяло. След това е по-лесно да направите връзката. Задълбочаване в себе си ... в другите.

Това е моето пътуване, което бих искал да споделя с вас в този семинар.

За да се свържем по-добре, ще използваме някои тантрически методи като разклащане на стреса, танци с превръзка на очите, различна музика и движения, активиращи различни жлези, хормони и различни чакри. Ще използваме различни докосвания и подходи. В теб ще събудим екстатичен танц.

Ad 10: Комуникация на любовта.

Знаете ли тантрическия начин на комуникация? Познавате ли езика на любовта на партньора си и на вашият? Знаете ли, че когато телата говорят едно с друго, те могат по-лесно да намерят решения? Познавате ли телесната интелигентност? Използвате ли я? Знаете ли, че често говорим чрез емоции? Знаете ли, че често не разбираме, защото говорим на различни езици за любов и дори не сме наясно с това?

Можете ли да си представите колко бихте могли да подобрите живота си и връзката си, ако знаехте отговорите на тези въпроси?

В този семинар ще разгледаме отговорите на тези и други въпроси. Ние ще направим упражнения за тантрическа и телесна комуникация. Ще направим неща, за да разберем кой е езика на любовта на партньора ви и след това го упражняваме.
Животът ви може да стане по-разбираем от всякога!

Ad 11: Подготовка за пробуждане на Кундалини енергия.


Кундалини Енергия, змийска сила, е най-силната енергия, която може да се изживее от човешкото тяло. В някои култури пробуждането на Кундалини се признава като просветление, благословия, цел на живота и най-голямото освобождение ... Внезапно всичките ви сетива са 1000% будни. Може да видите, да усетите, да изпитате неща, на които никога преди не сте били наясно. Вашият екстаз може да се премести на друго, по-високо ниво. Интензитетът на живота в това състояние може да се увеличи до такава степен, че може да ви изплаши. Бъди подготвен. Бъдете наясно. Наблюдавайте и приемайте ... или дори по-добре - позволете си да бъдете. Да бъдеш този, който наистина си. Призовете бога / богиня вътре - усетете и станете едно. Животът никога няма да бъде същият. Не си сам.

Ad 12:
Пътуване до пробуждане на церемонията..


Слушайте тихото шепот на тяло си.
Shhhh.....

Когато познаваме напълно нашите сетива, влизаме в сърцето, в любовта към съществуването. И вместо да мислим и анализираме света ги обичаме, ги чувстваме, ставаме част от усещането. Ние изпитваме блаженството, екстаза и дълбокото усъвършенстване, което може да дойде при нас чрез нашите сетива. За да практикуваме това, правим един ритуал, който събужда всяко сетиво на свой ред и позволяваме на себе си да поеме това блаженство в сърцата ни. Това е приятна, съблазнителна и дълбока медитация, която докосва тялото, сърцето и душата. За всеки, който иска да разшири опита на своите сетива или да използва тялото като вход към себе си. Тя събужда детето в нас, дете, което играе на игри за възрастни с любов ...

Ad 13: Тайните на тантричното докосване. Въведение в тантрическия масаж.


Този семинар е съставен по такъв начин, че ще се научите давате и да почувствате и ще почувствате какво е свещено докосване, ще позволите енергията на любовта да изцери тялото и живота. Изкуството да даваш и получаваш, тантричен масаж ни отваря на много нива:

- Помага за възстановяването на енергията.
- Той ни учи на свещено докосване.
- Повишаване на информираността ни за тялото.
- Въведение в тантрическия секс
- Развива нашия потенциал за любов.

Не е възможно да се споменат всички предимства на тантрическия масаж, но преди всичко това е преживяване на дълбока вътрешна радост, блаженство, прочистване, мир и екстаз. Това е опитът да бъдеш цял. Ще се съсредоточим основно върху чувствата в тялото, а не само върху техниките. На първо място, искаме да гарантираме, че участниците ще се докоснат до допир, че се отварят за приемане и дават на тялото ниво, че те се отварят, за да усетят удоволствието да бъдат дарител и приемник на масаж. Искаме да отидем дълбоко В нивата на усещане за удоволствие, блаженство и поток на любовната енергия. Искаме да освободим цялото напрежение от нашите тела, да ги отминем, за да направим повече пространство в тялото, да направим на мястото на блокажите пространство за потока на жизнената енергия.

Ad 14: Closing and sharing of the whole course


Michal Kali Griks and Alina Simuleac
http://tantramovement.blogspot.nl

No comments:

Post a Comment