Thursday, January 5, 2017

Нео Тантра масаж последователност.

Notes made by Asen Asenov ( Blagudaria! )

From the retreat workshop guided by

Michal Kali Griks and Alina Simuleac
You may find more info here:
http://tantramovement.blogspot.nl


Нео Тантра масаж последователност.

 

ВНИМАНИЕ!!! През цялото време получателят и даващият трябва да дишат в един ритъм!!! Тялото на даващия по възможност се движи като в танц.

1.      Сядаме с кръстосани крака един срещу друг с докоснати колена. Гледаме се очи в очи известно време и се държим за ръце.

2.      Започваме с молитвена поза не ръцете върху собствените ни гърди. Молим се да ни бъде дадена божествената енергия, енергията на любовта за няколко секунди.

3.      Раделяме ръцете на ширината и височината на раменете и бавно започваме да ги доближаваме една към друга. Малко преди да се срещнат задържаме и се опитваме да почувстваме енергията между тях за няколко секунди.

4.      Получателят е легнал по очи. Заставаме му от лявата страна и слагаме дясната длан в зоната на 2ра (свадищана) чакра, а лявата на 4та (анахата). Поемаме няколко дъха и преместваме лявата на коронна (7 ма) чакра за 3-4 дъха. Връщаме ръката пак на 4та (анахата) чакра за 3-4 дъха.

5.      С няколко фини движения се запознаваме  тялото на получателя с нашите докосвания (докосваме почти всяка част от тялото нежно).

6.      Започваме да масажираме гърба на получателя в зоната на 4та ( анахата) чакра с движения подобяващи осморки (8). Може да се редуват по-дълбоки масажиращи движения с по-нежни. Двете ръце винаги се следват. Едната след другата. Продължаваме около 5-10 мин. Може да масажираме и с  

предмишници.

7.      Слизаме леко към кръста. Пак осморки. Следва масаж около бъбреците. Леки издърпващи движения в зоната на дълечния бъбрек от корема и ребрата към таза и кръста. Пак осморки. Минаваме от другата страна на партньора. Гледаме да не губим изцяло физически контакт с него, докато се местим. Правим пак осморки на кръста. Следва масаж на противоположния бъбрек. Пак осморки на кръста.

8.      През цялото време масажът се прави по възможност като танц с партньора. Тялото се накланя напред и назад в ритъм с дишането.  Дишате заедно.

9.      Започваме масаж на ръцете. Хващаме близката ръка с 2те наши за китката и лакътя на получателя и леко я разклащаме. Докато я разклащаме нежно, я отваряме бавно до 90 градуса и бавно я връщаме до тялото. Започваме да масажираме близката ръка по задните вътрешни и външни меридиани от пръстите до рамо от външната страна на ръката и обратно от рамото до пръстите по вътрешната страна на ръката. Нагоре вдишваме, надолу издишваме. Така 6-7 пъти бавно , нежно и плавно. Обръщаме се с лице по посока краката на получателя. Започваме да плъзгаме длани по цялата задна част ръката на партньора от рамо до пръсти няколко пъти. Следва от лакти до пръсти същото. След това масажираме цялата длан с кръгови движения. Следва масаж на пръстите от малкия към палеца. Мсажираме продължително пръст по пръст ВКЛЮЧИТЕЛНО всяка възглавничка на всеки пръст. Редуваме пръст и разстояние междо съседния пръст и така до палеца. Когато завършим с палеца на близката ръка, поставяме длани на дланта на получателя и задържаме с лек натиск. Следва притискане на лакатя. След това леко притискаме близкото рамо между врата и самото рамо. Местим се на другото рамо по същия начин. Следват процедурите от предходната ръка и на тази ръка.

10.  Масаж на седалището. Правим осморки на двата седалищни мускула едновременно. Масажираме с изтеглящи движения противоположния на нас мускул. Преместваме се от другата страна на получателя и повтаряме същото изтеглящо движение пак на противоположния на нас седалищен мускул.

11.  Заставаме на колене около бедрата на партньора, кръстосваме двата палеца на ръцете и започваме да масажираме гръбнака от кръста до врата  бавно с плъзгащо движение. През цялото време контактът е само с двата палеца. Другите пръсти и дланите не трябва да докосват тялото. Когато стигнем врата, леко стискаме трапецовидния мускул от двете страни на врата за няколко секунди.  Когато стискаме, задържаме дъха. Разтваряме пръстите на ръцете и само с върховете им спускаме към седалището по цялото тяло. Повтаряме това няколко пъти. Събираме пръстите на ръцете под ъгъл 90 градуса и плъзгаме от седалището по гръбнака до 4та ( анахата) чакра, там разделяме ръцете от двете страни на гръбнака и плъзгаме бавно до врата. Връщаме по раменете и цялото тяло до седалището с цели длани. Повтаряме това няколко пъти.

12.  Правим Крия-дишане. Започваме с дясната длан, последвана от лявата. Поставяме дясна длан малко под кръста, движим я към четвърта чакра и през цялото време вдишаме като устните ни са присвити все едно вдишваме през сламка. Когато стигнем 4та чакра поставяме лява длан на кръста, дясна я вдигаме за да я върнем. Докато движим лява нагоре до чакрата  издишваме шумно. Движенията се повтарят и забързват постепенно, партньорите дишат в един ритъм. Когато станат максимално бързи, с последно вдишващо движение стигаме до 4та чакра, поели сме максимално въздух, задържаме го и двамата и натискаме с двете длани на 4та чакра. Упражнението се повтаря три пъти от нормално до забързано дишане. Не забравяме да дишаме и двамата в един ритъм. Издишването е шумно и облекчаващо.

13.  Изпъваме и разтваряме леко краката на получателя. Сядаме  между ходилата му. Леко масажираме с пръси и длани ходилата отвътре навън няколко пъти. Водеща част е малките ни пръсти на ръцете. Започваме да масажиране краката от пръстите към коленете. Ръцете са ни завъртяни така, че малките ни пръсти водят и плъзгаме от вътрешната страна на прасците. Когато стигнем коленете завъртаме ръцете си от външната страна на краката и плъзгаме надолу. Пак водят малките пръсти. До пръстите на получателя. Повтаряме няколко пъти до коленете и обратно. След това движението се повтаря чак до седалищните кости и обратно до пръстите на краката. Повтаряме движенията като когато се движим нагоре вдишваме, а когато е надолу издишваме. На 5я път, когато стигнем седалищните кости между краката притискаме с пръсти, завъртаме ръце и притискаме с палци там. Вдишали сме и задържаме въздуха, колкото можем. Издишваме бавно и докато го правим подухваме нежно от между краката към кръста и гърба. Целите крака се повтарят 3ри пъти с притискане, задържане на дъха и подухване.

14.  Молим човека да се обърне по гръб. Продължаваме с краката от предната страна. Масажираме ходилата, след това до колене, след това целите крака. Всичко се повтаря както задната част на краката.

15.  Отиваме към корема и гърдите. Ако е мъж получателят, започваме с корема, ако е жена, с гърдите. Движенията са еднакви и за двата пола. Правим осморки по корема като пресечната точка е малко под пъпа. Следва масаж около бъбреците с изтеглящо движение на противоположния бъбрек. Местим се от другата страна на тялото и правим пак осморки. Следва пак масаж на срещоположния бъбрек. Следват пак осморки. Правим нежни кръгове по целия корем от слънчевия сплит до пубиса по посока на часовниковата стрелка. Правим няколко пълни кръга, след това правим малки кръгове между слънчевия сплит и пъпа няколко пъти. Следват няколко пълни кръга и след тях малки кръгове м/у пъпа и пубиса. Правим пак няколко пълни кръга. Завършваме корема пак с осмици.

16.  Масаж на гърдите. Правим 8ки около гъдите като пресечната точка е средата между двете гърди. Внимаваме да не докосване зърната през цялото време.   Правим кръгове около едната гърда с два пръста. Започаваме да правим спирала навътре към зърното. Когато стигнем кръга на зърното, правим няколко кръга около него и започване да отваряме спиралата в обратна посока. Правим „капки дъжд" с всички пръсти на гърдата (без зърното). Същото се повтаря и с другата гърда. Хващаме двете гърди от двете страни над ребрата и с вдишване леко ги вдигаме и събираме нагоре, отпускаме ги и издишваме. Повтаряме го няколко пъти. За удобство може да седнем зад главата на получателя. За 20-30 сек. поставяме дланите си над зърната му като центъра на дланите ни съвсем леко и нежно почти не докосват зърната. Хващаме зърната с по няколко пръста и имитираме целувка но с пръсти. Правим го няколко пъти. Хващаме зърната и ги въртим като „копчета на радио" налява и надясно. Притискаме от нежно към по силно и бавно зърната надолу и после отпускаме леко и бавно. Стискаме и издърпваме силно и нагоре зърната, задържаме за малко изпънати, пускаме ги рязко и поемаме въздух дълбоко. Повтаряме го няколко пъти. Плъзгаме всички пръсти около зърната напред-назад. Събираме палци и показалци на двете си ръце образувайки триъгълниг с пръсти, поставяме така ртце първо около едната гърда на партньора, притискаме я и правим големи въртеливи движения на ляво и на дясно. Действието се повтаря и с другата гърда. Следва няколко минутен свободен масаж и стимулация на гърдите и зърната.

17.  Следва Йони или Лингам масажи.

 

ЙОНИ Масаж:

Жената трябва да легне по гръб, като сложи възглавничка под главата си,
така че, гледайки надолу, да вижда своите гениталии, а гледайки нагоре-
своята партньорка.Сложете под дупето й дюшече.Краката трябва да са
разтворени настрани, а коленете – леко сгънати (под коленете също
може да се сложи възглавнички);гениталиите трябва да са съвършенно
открити за масажа.
Партньора се настанява удобно между краката на жената. Поставете двете си длани една върху друга върху Йони за няколко секунди, сведете глава и се помолете на ум Йони да ви позволи да я масажирате.
Налейте неголямо количество висококачествено масло или лубрикант над Йони. Количеството на маслото трябва да бъде достатъчно, така че потичайки надолу, да покрие външните устни и основната част на Йони. Съберете ръцете си в полу-юмруци (свити до вторите фаланги всички пръсти, останалата част на дланта изпъната). Така свити и пръстите на ръцете дни срещо други захванете големите устни една към друга и масажирайте надолу нагоре няколко пъти.
Започнете с лек масаж на хълмчето и външните устни на Йони. Задръжте
определено време там и не бързайте.Нежно хванете външната устна между
показалеца и палеца и движете нагоре-надолу по всяка устана с леки
движения.Направете същото и с малките устни на Йони (вагината)…
Желателно е да се гледате очи в очи, колкото може повече.Вашата жена
може сама да ви каже колко сила, скорост и дълбочина са необходими
(по принцип разговора отвлича и намалява общия ефект на масажа).
Нежно погладете клитора по часовниковата стрелка и обратно.Внимателно
го сложете между показалеца и палеца.Правете такъв масаж, но не довеждайте жената до оргазъм. Тя непременно ще достигне до силна възбуда, но вие
продължавайте масажа и я помолете да се отпусне. Поставете среден пръст на входа (не го вкарвайте вътре) на „12" часа и масажирайте леко няколко секунди. Завъртете го на „3" часа и пак масацирайте. По същия начин и на „6" и „9" часа докато стигнете пак „12".
Пробвайте бавно и с голямо внимание да въведете съвсем малко (не повече от 1та фаланга) средния пръст в Йони (В Тантра има
добри доводи за използване именно на дясната ръка). Много нежно
масажирайте и изучете вътрешната област на Йони.Почувствайте горе,
долу и страничните стени. Извадете пръста и пак стимулирайте и масажирайте устни и клитора. Повторете движенията по „часовника". По този начин се стимолира Йони да се отпуска и отваря все повече. Не трябва да се бърза. Пробвайте след няколко минутен масаж отвън да вкарате малко повече пръста ако Йони ви позволи. Ако има съпротива не бързайте и не го правете на сила. По този начин може да се стигне до травна при жената. Помнете, че това е масаж и вие "възпитавате" и разпускате Йони. Тези действия се повтарят докато Йони се отдаде напълно и ви позволи да проникнете достатъчно. Когато дланта на ръката е обърната нагоре, а средния пръст се намира достатъчно навътре в Йони
, направете със средния пръст движение като "ела тук" или го сгънете по
посока на дланта. Ще почувствате областта като мека тъкан, точно под
костта на хълмчето, под клитора.Това е точка "G" или в Тантра – съкровената точка. Жената може да почувства, че трябва веднага да "пишка", тя може и да
почувства болка или удоволствие. Пробвайте да променяте силата на натиск, скоростта и начина на движение.Може пръстите да се движат вляво и вдясно, назад и напред или в произволни кръгови движения. Може да се пробва да се вкара и безименния пръст. Повечето от жените нямат проблеми с това
и допълнителната стимулация от два пръста ще усили удоволствието. Продължителността на тази фаза е по ваше усмотрение, само бъдете много
нежни.Освен това, големия пръст на дясната ръка може да се използва
за стимулация на клитора. Ако жената желае, може да се пробва да се вкара и малкия пръст на дясната
ръка в ануса.Предварително попитайте за това партьорката си и не
вкарвайте малкия пръст в Йони/вагината след като е бил в ануса. Използвайте смазка и бъдете много внимателни.
(В Тантра е казано, че когато вашия малък пръст се намира в ануса,
безименния и средния се намира в Йони/вагината, а големия – на нейния
клитор, "Вие държите в своята ръка една от тайните на вселената".)
Така, с какво е заета в това време вашата лява ръка? С нея може да
се галят гърдите, корема или клитора.Ако вие галите клитора, то
най-добре е да го правите с движения нагоре-надолу с големия пръст,
като в това време дланта на ръката се намира на корема и го гали.
Такава двойна стимулация с дясната и лявата ръка обезпечава на жената
по-голямо удоволствие. Продължавайте масажа, пробвайки различни скорости, сила на натиск и
тип на движение. Запазвайте дълбокото дишане и се гледайте един друг. Продължавайте масажа докато не усетите че жената е на ръба на оргазма. Усетите ли този момент, спрете там където сте и помолете партньорката да диша дълбоко като си представя, че движи енергията на оргазма от първа към седма чакра при вдишване и на обратно при издишване. Когато усетите, че е време започнете пак масаже от там където сте. Тези действия можете да повтаряте докато на жената и е приятно и комфортно. Идеята не е да се освободи оргазма, а да му се използва енергията за зареждане на цялото тял. Ако Тя ви помоли спрете. Много бавно, меко
и с уважение извадете ръката си.

Следват няколко картинки за примери:

 

 

ЛИНГАМ масаж:

                    i.            Масажираме вътрешната страна на бедрата  и отстрани на перинеума с палци.

                  ii.            С показалец и среден пръст масажираме перинеума отдолу нагоре. Намираме точка в центъра в центъра на перинеума. Масажираме я първоначално с два пръста, а после с палец натискаме навътре с въртеливи движения.

                iii.            Нежно се масажира скротума като кожата се издърпва в различни посоки.

                iv.            Масаж на тестисите – леко повдигане нагоре, клатушкане, леки масажиращи движения. Първо единия, после другия.

                  v.            Масаж на пениса. Пенисът е между дланите и дланите се трият като при палене на огън

                vi.            Усукващи движения отдолу нагоре като лява и дясна ръка се редуват. Палецът е отгоре.

              vii.            Сандвич- пенисът лежи между дланите и с леки кръгообразни движения се движи по посока на часовниковата стрелка, докъдето може и после обратно.

            viii.            Повдигащо галене. Движението е като при мастурбация, но посоката е само нагоре.

                ix.            Дланите са събрани като при молитва, а пенисът е между тях и движението на ръцете е в посока само нагоре.

                  x.            Масаж на главичката. Кожичката се издръпва надолу и с длан се масажира главата.

                xi.            Палеца и показалеца образуват пръстен и с въртеливи движения се масажира главата и под нея .

              xii.            Масажира се точка, там където свършва юздичката, с двата палеца се масажира първо лявата половина после дясната.

            xiii.            Лявата ръка държи пениса в основата, а с дясната се извършват въртеливи движения на главата. Палецът е от долната страна.

            xiv.            Повтаря движение vii.

              xv.            Движение като при мастурбация – нагоре- надолу.

            xvi.            Едната ръка го държи в основата, а другата е свита като чашка, обърната надолу. Пръстите сочат надолу. Движението имитира орална любов.

          xvii.            С палци от основата до юздичката, после по задната страна и от двете страни. Движенията са кръгови и отдолу нагоре.

        xviii.            Отново симулира орален секс. Може с меката част на дланта

            xix.            Сандвич.

              xx.            Пенисът лежи върху лявата ръка, а дясната се движи отгоре вляво и дясно  като чистачки.

 

18.  Масаж на главата. Масажираме главата като все едно нанасяме шампоан по нея за секунди или минута. Поставяме палци в средата на челото на получателя и плъзгаме ръце надолу по слепоочието няколко пъти. Масажираме нежно ушите и точно зад тях където се свързват. Масажираме лицето и долната челюст от двете страни едно временно. Потупваме фунтанелата с пръсти за секънди след това поставяме пръсти там за секунди. Рязко си махаме ръката все едно изтегляме нещо от там и вдишваме. Потупваме, задържаме и изтегляме общо 3 пъти. Завършваме с масаж на главата с какъвто започнахме.

19.  Заставаме от ляво на партньора, благодарим за енергията, благодарим и на бога и съществата на които се молим. Прегръщаме човека на когото сме давали и си благодарим един на друг. С това завършва масажа.


Notes made by Asen Asenov ( Blagudaria )

From the retreat workshop guided by

Michal Kali Griks and Alina Simuleac
http://tantramovement.blogspot.nl

No comments:

Post a Comment